Οι γιατροί στο Πακιστάν παλεύουν με τον κορωνοϊό χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό, γάντια, μάσκες, μιας χρήσης ρόμπες. Εξουθενωμένοι απ τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς, τον άγριο αντίπαλο και την έλλειψη υγειονομικού υλικού, ύπνου, ξεκούρασης, φαγητού, με τις ζωές τους να κινδυνεύουν, οι γιατροί στην πόλη Γουέττα, της επαρχίας Μπαλοχιστάν, όπου μαίνεται λυσσαλέα ο κορωνοϊός, βγήκαν στους δρόμους ζητώντας λύσεις.
Η αγωνία και η απελπισία τους κορυφώθηκε με το ότι 13 γιατροί απ αυτούς που πολεμούν στο ίδιο νοσοκομείο την πανδημίας, βρέθηκαν θετικοί στον Covid 19, ενώ ένας τους και μια νοσηλεύτρια έχασαν την μάχη και πέθαναν. Και αν στον υπόλοιπό κόσμο, χειροκροτάμε τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό, τους τιμούμε και είναι οι ήρωες μας σ αυτόν άνισο αλλά τόσο γενναίο αγώνα που δίνουν, το Πακιστάν έβγαλε τις δυνάμεις της αστυνομίας του και χτύπησε τους γιατρούς, αλύπητα. Δεκάδες γιατροί, με τις στολές του χειρουργείου και τις λευκές ρόμπες, οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, ενώ έπεσαν και πυροβολισμοί.
Ο Αναπληρωτής Γενικός Επιθεωρητής της Αστυνομίας αρνήθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν σφαίρες και υπήρξαν πυροβολισμοί , αλλά πως επρεπε να «αμυνθούν» οι αστυνομικοί των ομάδων καταστολής απ τους γιατρούς, διότι, προσπάθησαν να σπάσουν οδοφράγματα και να πλησιάσουν στο γραφείο του υπουργού υγείας. Είναι γνωστό άλλωστε παγκοσμίως πως οι γιατροί ως κλάδος είναι μες στους μύες και τους τρέμουν τα απανταχού ΜΑΤ!
Η επιδημία του κορωνοϊού κινήθηκε γρήγορα από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Γκουέττα, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική επαρχία του Μπαλοχισταν στο Πακιστάν, με θύματα μάλιστα της ασθένειας έναν γιατρό και μια νοσηλεύτρια τον περασμένο μήνα. Το Πακιστάν επιβεβαίωσε, επίσημα, 3.766 περιπτώσεις Covid-19 εντός των συνόρων του και περίπου 53 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Την περασμένη εβδομάδα, η χώρα είδε τον αριθμό των λοιμώξεων να υπερβαίνουν τα 1.800, παρά το γεγονός ότι έχει επιβληθεί lock down σε όλη τη χώρα, για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της νόσου.