Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Οδυσσέας Βουδούρης:«Ο λαός πρέπει να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του κι όχι υπόδουλος σε ΕΟΖ που σχεδιάζει το δίδυμο Τατούλη-Φούχτελ»

«Η Περιφέρεια οφείλει και μπορεί να ενθαρρύνει την ποιοτική παραγωγή αγροτικών προϊόντων και την μεταποίησή τους στην Πελοπόννησο, ώστε η προστιθέμενη αξία να μένει στην περιοχή, μέσα από ένα υγιές συνεταιριστικό κίνημα που θα λειτουργεί προς όφελος των αγροτών-μελών του». 
Αυτό τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», Οδυσσέας Βουδούρης, που μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο, Νίκο Πατσαρίνο, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της ΣΙΚΥΚΗΣ και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας.

Παρά την οικονομική κρίση και τα κληροδοτημένα από το παρελθόν προβλήματα (χρέη κλπ.) και οι δύο συνεταιριστικές Ενώσεις αντέχουν, παρουσιάζοντας εντυπωσιακή εξαγωγική δραστηριότητα. Περισσότερο από το 90% των αποξηραμένων σύκων (3.000 τόνοι ετήσια παραγωγή) προωθείται σε αγορές του εξωτερικού από την Ένωση των συκοπαραγωγών. Αντίστοιχα το 70% των παραδοσιακών μεσσηνιακών προϊόντων (κυρίως λάδι εξαιρετικής ποιότητας και ελιές) εξάγονται από την ΕΑΣ Μεσσηνίας, ενώ εξέχουσα θέση στα ράφια του εξωτερικού κατέχουν πλέον προηγμένα προϊόντα (από καλλυντικά και φαρμακευτικά σκευάσματα μέχρι επεξεργασμένα προϊόντα ελιάς).

«Ο λαός πρέπει να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του κι όχι υπόδουλος σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη που σχεδιάζει το δίδυμο Τατούλη-Φούχτελ. Κι αυτό επιτυγχάνεται μέσα από υγιείς συνεταιρισμούς, τα πραγματικά στηρίγματα των αγροτών μας», τόνισε ο Οδυσσέας Βουδούρης.

Ο επικεφαλής της «Πελοπόννησος Πρώτα» και ο Νίκος Πατσαρίνος επισκέφθηκαν επίσης το αεροδρόμιο Καλαμάτας και συζήτησαν με τον αερολιμενάρχη Δημήτρη Μανδηλάρη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια από τις βασικότερες υποδομές της Πελοποννήσου, στην οποία τα τελευταία 3,5 χρόνια δεν έχει υπάρξει το παραμικρό έργο από την Περιφέρεια.