Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σικυωνίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης, της παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ στους δήμους και περιφέρειες, για το νερό είναι ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και καμία κουβέντα για ιδιωτικοποίηση δεν γίνεται δεκτή. Βέβαια όλοι τώρα θα σηκώσουν το ανάστημα τους μπροστά στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ. Το έργο το έχουμε ξαναδεί!
Στα λόγια σηκώνουν κουρνιαχτό και φασαρία ενώ στην πράξη τα γυρίζουν αφού είναι δεσμευμένοι στη στρατηγική της Ε.Ε.που πανευρωπαικά και σε χώρες ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ έχει προχωρήσει στη πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του νερού.
Συνεχίζουν να βγάζουν λάδι την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς της, υιοθετώντας την άποψη ότι   “το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να βάλει φράγμα στην απελευθέρωση της αγοράς του ΝΕΡΟΥ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εκμεταλλευόμενο τις υπογραφές που μάζεψαν τα  Ευρωπαϊκά Συνδικάτα (EPSU), που υπάρχουν για να περνούν την γραμμή της υποταγής και της συνδιαλλαγής με τους καπιταλιστές ”!!
Κάνουν πως δεν ξέρουν τις ευρωπαϊκές οδηγίες και κανονισμούς, που οδηγούν την διαχείριση του νερού στα χέρια μονοπωλιακών ομίλων (μέχρι το 2015 θα πρέπει να έχει περάσει στα χέρια ιδιωτών το 75%  της διαχείρισης των υδάτινων πόρων). 
Συγκαλύπτουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, μετέτρεψαν την ΕΥΔΑΠ σε Α.Ε., την έβαλαν στο χρηματιστήριο, έβαλαν τις εργολαβίες, την επιχειρηματική δράση και την ανταποδοτικότητα  στις επιχειρήσεις ύδρευσης όπως είναι και οι ΔΕΥΑ.  
Σκόπιμα κρύβουν ότι σήμερα, στο καπιταλιστικό σύστημα όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, έχουν κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία.
Από την άλλη αποπροσανατολίζουν για άλλη μια φορά διότι δεν λένε κουβέντα για το σημερινό σύστημα διαχείρισης που έχει μετατρέψει σε εμπόρευμα το νερό και μέσω των ΔΕΥΑ οι οποίες ενώ ξεκίνησαν ως κοινωφελείς επιχειρήσεις που διαχειρίζονται το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό, πέρασαν στη συνείδηση του λαού ότι το νερό είναι εμπόρευμα και μάλιστα από τα πιο ακριβοπληρωμένα.
Μήπως ξέχασαν άραγε ότι οι περισσότερες ΔΕΥΑ βεβαιώνουν τα χρέη καταναλωτών στις ΔΟΥ ώστε να ανοίξει ο δρόμος για κατασχέσεις  σπιτιών ακόμα και  σε ανέργους; 
Ή μήπως ξεχνούν ότι όλο και περισσότερες ΔΕΥΑ παραδίδονται από τις Δημοτικές αρχές σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχείρησεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), για τη διαχείριση της ύδρευσης και της αποχέτευσης; Μήπως γιατί οι ΚΟΙΝΣΕΠ είναι ευρωενωσιακά δημιουργήματα ; Ή γιατί στην Ελλάδα ήρθαν με το Νόμο Κατσέλη (επί ΠΑΣΟΚ) ή μήπως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τις ΚΟΙΝΣΕΠ και τις εντάσσει με το πρόγραμμά του στην λεγόμενη “αλληλέγγυα οικονομία”;

Παρόλα αυτά έχουν το θράσος να καλούν το λαό να καθίσει στο ίδιο τραπέζι και να μιλήσει για το νερό ως κοινωνικό αγαθό και το πως θα αποτραπεί η παραπέρα ιδωτικοποίηση του μαζί με ιδιοκτήτη εξαγωγικής μονάδας εμφιάλωσης νερού . 
Μας κοροιδεύουν!
Ψήφο, λοιπόν, στους υποψήφιους του ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης», παντού. Για το Δήμο, για την Περιφέρεια, για την Ευρωβουλή .
Νανόπουλος Βασίλης
επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σικυωνίων