Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: 150 κρούσματα σε δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές, καθώς θετικά στον κορονοϊό φαίνεται ότι έχουν βρεθεί συνολικά 150 άτομα, τα οποία διαμένουν σε δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο Κρανίδι.
Η είδηση έγινε γνωστή από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.
«Έχουμε 150 κρούσματα στο Κρανίδι, φεύγω, πηγαίνω εκεί τώρα. Όλα θα ανοίξουν στην ώρα τους» δήλωσε ο ίδιος, λίγο αργότερα, στο πλαίσιο επαφών που είχε με τον πρόεδρο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, Ανδρέα Μαρτζάκλη.
Τόσο ο κ. Χαρδαλιάς, όσο και ο κ. Τσιόδρας αναμένεται να μεταβούν άμεσα στην περιοχή του Κρανιδίου.
Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, θετική στον ιό βρέθηκε μία έγκυος γυναίκα, η οποία φιλοξενούταν σε ξενοδοχείο της περιοχής που λειτουργεί ως δομή μεταναστών.
Αμέσως σήμανε συναγερμός, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να προχωρά στον έλεγχο όλων των διαμενόντων.
Πέραν των μεταναστών και των προσφύγων, σε τεστ υποβλήθηκαν και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας του Κρανιδίου, όπως και οι υπάλληλοι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένος αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 2.246, ενώ οι νεκροί φέρεται να αγγίζουν τους 119.