Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Οι εκλογές μπορεί να τελείωσαν,αλλά τα αποτελέσματα αφήνουν αποχρώσες ενδείξεις για το κύρος της διαδικασίας...

 Οι εκλογές μπορεί να τελείωσαν,αλλά κατά πως φαίνεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Κορινθίων βγάζουν ειδήσεις που αφήνουν αποχρώσες ενδείξεις για το κύρος της διαδικασίας των εκλογών.
                     Το Πρωτοδικείο Κορίνθου, δίνει για το Δήμο Κορινθίων:
Α' Κυριακη:Εγγεγραμμένοι   50.216        B' Κυριακη:Εγγεγραμμένοι   50. 319






Εδώ 
,μεταξύ Α΄ & Β' γύρου έχουμε  103 νεο - εγγεγραμμένους!

Αν δεν έχει  συμβεί ένα «αθώο» αριθμητικό λάθος...Ποιοι μπορεί να είναι αυτοί οι 103 "χρήσιμοι ψηφοφόροι" που την Α' Κυριακή ενδεχομένως να  ψήφισαν στον τόπο της βασικής του εγγραφής (;) που δεν είναι η Κόρινθος....και την B' Κυριακή ψήφισαν - ως ετεροδημότες (;) -  για δήμαρχο Κορινθίων !!
                * Να θυμίσουμε ότι στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές: 
    1. Δεν ισχύει ο θεσμός του Ετεροδημότη Εκλογέα και συνεπώς όλοι οι Εκλογείς μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνο στο Δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.
    2. Οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής και οι έφοροι αυτών ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές, μόνον αν είναι γραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο δήμου της οικείας περιφέρειας, όπου ασκούν τα καθήκοντά τους αυτά. 
    3. Στις δηµοτικές και στις περιφερειακές εκλογές δεν συντάσσονται ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι για τους κρατούµενους και τους ναυτικούς,παρά μόνο δίδεται ειδική άδεια για τη διευκόλυνση στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος  στους δικαστικούς λειτουργούς, δημόσιους υπαλλήλους και στρατιωτικούς. 
Συμπερασματικά οι 103 "χρήσιμοι ψηφοφόροι" προέκυψαν έτσι τελείως ξαφνικά και έτερον ουδέν;...
                               Απλά για να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ του κυρίου 
                                                      Αλέξανδρου Πνευματικού !!

* Δυο λόγια για το site του υπουργείου Εσωτερικών,που με την ένδειξη "Τα εμφανιζόμενα στοιχεία είναι ανεπίσημα"  έδωσε για το Δήμο Κορινθίων
Α' Κυριακη  Εγγεγραμμένοι    50.199 -  B' Κυριακη    50.199  
Εγγεγραμμένοι
Είναι προφανές ότι η ένδειξη "Τα εμφανιζόμενα στοιχεία είναι ανεπίσημα" έχει να κάνει με τη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών,που έχει πηγή  το τηρούμενο αρχείο εκλογικών καταλόγων,όπως αυτό συντάσσεται και αποστέλλετε από τον κατά τόπο Δήμαρχο.
Να υπογραμμίσουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του  Π.Δ.96/2007 οι μεταβολές που συντελούνται στο δημοτολόγιο ένα (1) μήνα πριν από την προκήρυξη των εκλογών καταχωρίζονται στους εκλογικούς καταλόγους μετά την διενέργεια των εκλογών.
Αρα ουδέν μεμπτόν με τα εμφανιζόμενα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών

Στις περιφερειακές εκλογές τώρα,όπου το site του γενειοφόρου "σοφού" λίγο μας τα μπερδεύει ή μας δίνει ότι γουστάρει...Για τις Ευρωεκλογές δίνει εγγεγραμμένους 697.399  - ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει  688.063 εγγεγραμμένους

Στις Περιφερειακές Εκλογές  την  Α' Κυριακή δίνει 697.483 εγγεγραμμένους , ενώ την B' Κυριακή  δίνει  698.323 εγγεγραμμένους

  1. Πως προέκυψε η διαφορά των 840 νεο - εγγραφόμενων ,μεταξύ Α΄ & Β' γύρου των Περιφερειακών Εκλογών;
  2. Πως προέκυψε η διαφορά (924 εγγεγραμμένων) μεταξύ Β' γύρου Περιφερειακών εκλογών  και Ευρωεκλογών ;

Μήπως δεν ισχύει στο Μοριά ο νόμος που λέει ότι:"στις δημοτικές (όχι στις περιφερειακές) εκλογές και στις Ευρωεκλογές,έχουν δικαίωμα ψήφου και οι πολίτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι γραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του Δήμου ή της Κοινότητας όπου κατοικούν";