Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΟΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Α’ ΓΥΡΟΥ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΟΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Α’ ΓΥΡΟΥ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στον α’ γύρο των περιφερειακών εκλογών, το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Πελοπόννησο, που στηρίζει το ΚΚΕ, σημείωσε μια σημαντική παρουσία και άνοδο χιλιάδων ψήφων, σε σχέση με την εκλογική δύναμη του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως αυτή αποτυπώθηκε στις εκλογές του Ιούνη του 2012.
Η μάχη δεν τελείωσε. Όλοι οι υποψήφιοι, οι ψηφοφόροι της Λαϊκής Συσπείρωσης και πολλοί άλλοι ακόμα πρέπει να κάνουμε τη νύχτα μέρα για την υπερψήφιση του ΚΚΕ, με το ψηφοδέλτιο του στο χέρι. Να σκεφτούμε με βάση την «επόμενη μέρα» και να καταδικάσουμε την ΕΕ, να μην επιβραβεύσουμε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την αντιλαϊκή πολιτική τους και να μην ξεγελαστούμε από  το ΣΥΡΙΖΑ. Να καταγραφεί και στην Πελοπόννησο σοβαρή ενίσχυση και άνοδος του ΚΚΕ.
Καλούμε το λαό της Πελοποννήσου την επόμενη Κυριακή να ενισχύσει τη θετική τάση που καταγράφηκε στις Περιφερειακές εκλογές, δίνοντας αποφασιστικά δύναμη στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, γιατί αποτελεί άμεση ανάγκη και προϋπόθεση για ν’ ανοίξει ο δρόμος ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, όποια κυβέρνηση κι αν την εφαρμόζει.
Όσο για τον β’ γύρο των Περιφερειακών, στον οποίο δεν συμμετέχουμε, καλούμε το λαό, και όσους στήριξαν τον συνδυασμό μας να κρίνουν και να σταθούν με κριτήριο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των υποψηφίων τους. Στη γραμμή της ΕΕ και της καπιταλιστικής ανάπτυξης και διαχείρισης προσμετρώνται και οι δύο συνδυασμοί που πέρασαν στο β΄ γύρο.
Δεν πρέπει σε κανέναν από τους δύο να δώσει ο λαός λευκή επιταγή και να το πληρώσει στη συνέχεια. Να μην επιλέξει καλύτερο διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής. Καλούμε λοιπόν το λαό να εκφράσει την αντίθεσή του με λευκό ή άκυρο σε αυτήν την κάλπη.».